Ligging en Omgeving bij camping ”De Kriemelberg”

Door de ideale centrale ligging en prachtige omgeving bent u op Camping De Kriemelberg in Ermelo aan het juiste adres.

Van “back to basic” tot “glamping”.  Aan u de keus!


Ligging van de camping
De camping is prachtig gelegen midden in het bos en vlakbij de Ermelosche heide, kortom een heerlijke plek om uw vakantie te laten slagen. Door de achteruitgang van de camping loopt u zo het bos in of neemt u een van de vele fietsroutes.

Genieten van de natuur is “natuurlijk” genieten op De Kriemelberg!
Het centrum van Ermelo ligt op ca. 2,5 km afstand en is dus op de fiets goed te bereiken. Ook het Randmeer is dichtbij en ideaal voor watersportliefhebbers. Een centrale plek op de Veluwe van waaruit u veel kunt ondernemen.

Familiecamping
Camping De Kriemelberg wordt gerund door een familie en is ook een echte familiecamping. Door het gemoedelijke en persoonlijke karakter van de camping in combinatie met de rust en het kindvriendelijke terrein is dit de plaats om “natuurlijk” te kamperen. Geschikt voor kleinere kinderen en 50 plussers.
Daarnaast is De Kriemelberg ook voorzien van vele moderne faciliteiten. Denk hierbij aan een modern verwarmd toiletgebouw met muziek, privébadkamers en kindersanitair. Receptie met kleine winkel, restaurant en snackbar, WiFi, prachtige fietsroutes en gratis bibliotheek.

Historie
De beheerderswoning (bij de receptie) is in de jaren 20 gebouwd als zomerverblijf voor een Graaf. Na de oorlog zijn er logeergelegenheden gerealiseerd. Hier kwamen de jongens vanuit de stad uitrusten en nieuwe krachten opdoen in deze bosrijke omgeving. Ondertussen was het terrein al verkocht aan een andere familie. Af en toe kwamen er mensen met een tent overnachten. Dit is door de jaren heen steeds meer geworden en van daaruit is de camping ontstaan.
Een uniek plekje op de Veluwe!
In 1996 heeft de familie Van den Heuvel de camping gekocht en in de afgelopen jaren veel vernieuwd op het terrein. Ook is van de paardenstal een horecagelegenheid gemaakt, welke nog steeds de naam “De Stal” draagt.

De naam “De Kriemelberg” heeft de camping te danken aan het hoogteverschil op het terrein en Drieerweg. Het is een kleine berg “de kriemelberg”. Er is zelfs een jongensboek met de titel “Het geheim van den Kriemelsberg” uit het jaar 1929. Kortom een historische plek om te kamperen.

Bezienswaardigheden
Door deze centrale ligging van Ermelo kunt u gezellige uitstapjes in de omgeving maken. Wat dacht u van Paleis Het Loo in Apeldoorn, de Apenheul, het Dolfinarium in Harderwijk of Walibi Holland. Ook is er een Klimbos tegenover de camping. Of tijdens de warme dagen genieten van water en strand aan de Randmeren. Willen uw kinderen graag naar een speeltuin? De Koningin Julianatoren is vlakbij. Of even bij de schaapjes kijken bij de Schaapskooi van Ermelo, hier direct aan de Drieërweg.
Ook ligt camping De Kriemelberg vlakbij het Speulder- en Sprielderbos. Het eeuwenoude Speulderbos is een van de mooiste en oudste bossen van Nederland. Kromme, in wonderlijke bochten gegroeide eiken- en beukenbomen bepalen de sfeer. In de volksmond heet het Speulderbos “het bos van de dansende bomen”. Het bos is niet alleen mysterieus, maar ook zeer zeldzaam. Het is een paradijs voor (roof)vogels, edelherten, dassen en wilde zwijnen. Genoeg keuze dus om er een fijne tijd van te maken!

Zin in vakantie? Neem contact met ons op!

+31 (0)341 552142 of info@kriemelberg.nl